Obavezno čitajte magazin. Naći ćete korisne članke koji mogu izmeniti vaše poslovanje na bolje...


Zašto HR PRO Club? Kako je rasla potreba za edukacijom zaposlenih, javila potreba i za usavršavanjem...

Smeh je lekovitHumor je prateći element svakog broja. Ovde ćete naći članke koji vas mogu razveseliti a možda i ponešto korisno naučiti. Slobodno nam šaljite tekstove, slike, videa rado ćemo ih objaviti. 
HRPRO :: Zakoni :: Zakoni i aktuelnosti :: Jedan obrazac za prijavu zaposlenih

Jedan obrazac za prijavu zaposlenih

El. pošta Štampa

 Poslodavci u Srbiji od danas će prijavljivati i odjavljivati zaposlene po jednostavnijoj proceduri, popunjavanjem jednog umesto dosadašnja tri obrasca.

Poslodavci su ranije dokumenta gotovo iste sadržine o obaveznom socijalnom osiguranju podnosili na tri šaltera - službama Fonda PIO, Zavoda za zdravstveno osiguranje i Nacionalne službe za zaposljavanje, a sada će popunjavanjem jednog obrasca ceo posao završiti na jednom šalteru.
Poslodavci mogu da odaberu da li će prijave podneti na šalterima filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili Zavoda za zdravstveno osiguranje. Ustanova kojoj je predata prijava obavezna je da istog dana elektronski posledi podatke ostalim službama.
Jedinstvene obrasce poslodavci mogu preuzeti sa internet sajta Fonda http://www.pio.rs/sr/cr/ ili Zavoda za zdravstveno soiguranje http://www.rzzo.rs/, a moguće ih je kupiti i u knjižarama Službenog glasnika.
Jedinstvena prijava sadrži podatke o zaposlenom, poslodavcu i o osnovu osiguranja (penziono, zdravstveno i za nezaposlene).

Obrazac je isti za prijavu i promenu podataka ili ođavu zaposlenog.

Izvor: BETA

Powered by Web Agency